Rüyanızı Buraya Yazıp Arayabilirsiniz.

10 Ocak 2019 Perşembe

Rüyada Zift Görmek



Rüyada Zift Görmek

Rüyada zift görmek, kötü şeylerden, kaçınmaya yorumlanır. Bir rivayete göre zift, mala da delalet eder, Ibni Sirin’e göre; her siyah olan şey maldır. Zifti bazı tabirciler kazançla yorumlamışlardır. Bir başka rivayete göre de: Rüyada zift kaçınılacak şeylerden korunmaya ve ziyarete işarettir. Bazen zift mala işarettir. Bazen de zift, kazanç ve tövbeye işarettir.

Seyyid Süleyman: Zift görmek; hayır ve rızıkla tabir olunur. Elbisesine zift bulaştığını gören, hayra ve menfaate nail olunur. Zift yiyen, ya haram yer yahut üzüntüye düşer. Maden kömürü de zift gibi yorumlanır.


Nablusi: Rüyada zift ve siyah boya kaçınılacak şeylerden korunmaya ve ziyarete delalet eder. Bazen zift mala delalet eder. Çünkü İbn-i Şirin (R.H.), her siyah olan şeyi mal ile tabir etmiştir. Bazen de zift, kazanç ve tövbeye delalet eder. Nitekim tabirciler kömürü ve abanoz ağacını kazanç ve tövbe ile tabir etmişlerdir. «Çünkü ziftlenen şey bozulmaz.» Arap atasözü gereğince zift, sebata, Bazen de zift, gemilere ve nakışlara delalet eder.

İhya: Zift ve siyah boya kaçınılacak şeylere, mala, kazanca, tövbe etmeye, bir şeyde sebat etmeye, gemi ve nakışlı şeylere, ziyarette bulunmaya delalet eder.

Molla Cami: Rüyada zift kaçınılacak şeylerden korunmaya ve ziyarete işarettir. Bazen zift mala işarettir. Bazen de zift, kazanç ve tövbeye işarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder