Rüyanızı Buraya Yazıp Arayabilirsiniz.

10 Ocak 2019 Perşembe

Rüyada Ziyafet Görmek



Rüyada Ziyafet Görmek



Ziyafet vermek hayır üzerine toplanmaya, Ziyafetine icabet edildiğini ve herkesin dolasıya yediğini görmek, o topluluğa başka olmaya, Ziyafet bazen kaybolan kimsenin gelmesine delalet eder. (Bakınız; Yemek.)

Rüyada ziyafet vermek hayır üzerine toplantıya işarettir
Bu rüyalar daima hayra yorulur. Rüyada ziyafet vermek iyilik yapmak demektir. Ziyafet sofrası görmek hayatının sonuna kadar para derdi çekmemek demektir. Bir ziyafet sofrasına oturmak istediği makama yükselir anlamındadır.


 
Büyük bolluğa ve huzura işarettir. Kişinin ömrü boyunca sıkıntı çekmeyeceğine işaret eder.
Bu rüyalar daima hayra yorulur. Ziyafet sofrası gören ömrü boyunca para sıkıntısı çekmeyecektir. Bir ziyafet sofrasına oturan, haset ettiği kimselerle aynı düzeye gelir. Ziyafet sofrası hazırlamak büyük bolluktur.

Bu rüyalar daima hayra yorulur. Ziyafet sofrası gören ömrü boyunca para sıkıntısı çekmeyecektir. Bir ziyafet sofrasına oturan, haset ettiği kimselerle aynı düzeye gelir. Ziyafet sofrası hazırlamak büyük bolluktur.

Ziyafet vermek hayır üzerine toplanmaya,  Ziyafetine icabet edildiğini ve herkesin dolasıya yediğini görmek, o topluluğa başkan olmaya, Ziyafet bazen kaybolan kimsenin gelmesine delalet eder.


Seyyid Süleyman: Rüyasında sofrasının üzerinde çok çeşitli yiyecekler olduğu halde bir sedirde oturan; feraha çıkar. İzzet ve şeref sahibi olur. Bu rüya müjde, düğün, devlet, hayır ve menfaattir. Ziyafet sofrasında türlü türlü yiyecekler olduğu halde kimsenin oturmadığını görmek; iyi değildir. Kendisi için kurulan sofradan birçok misafirin yediğini gören, ehilse bir makama gelir ve halka hükmeder. Ehil değilse, halka hayrı ve hizmeti olur.
Kirmani demiştir ki: Rüyasında ziyafet sofrasından yediğini gören, hayra ve rızka nail olur. Bekarsa evlenir. Sofrada önündeki yiyeceğin ot ile değiştiğini gören, fakir düşer. Ziyafet sofrası kurmak; uzun ömre, sofrayı toplamak; ecele delalet eder.


 
Molla Cami: Rüyada ziyafet vermek, hayır üzerinde toplanmaya işarettir. Rüyada bir cemaatı ziyafete davet ettiğini ve onlar da arzularınca yemeklerden yediklerini gören kimse, o cemaata lider olur.Bazı tabirciler de, bir kimsenin rüyada ziyafet vermesi, kaybolan bir kimsenin gelmesine işarettir, dediler.


Nablusi: Rüyada ziyafet vermek, hayır üzerinde toplanmaya delalet eder.
Rüyada bir cemaatı ziyafete davet ettiğini ve onlar da arzularınca yemeklerden yediklerini gören kimse, o cemaata reis olur.
Bazı tabirciler de, bir kimsenin rüyada ziyafet vermesi, kaybolan bir kimsenin gelmesine delalet eder, dediler.

Diyanet: Bir kimsenin rüyasında bir ziyafete davet edildiğini dostlarına bir ziyafet verdiğini görmesi; o kimsenin hayatta çok çalışarak çok para kazanacağına, ne var ki biriktirmiş olduğu servetinin hiç kimseye faydasının dokunmayacağına yorumlanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder