Rüyanızı Buraya Yazıp Arayabilirsiniz.

14 Ocak 2019 Pazartesi

Rüyada Zebur Görmek



Rüyada Zebur Görmek


Rüyada Davut (A.S.)'a nazil olan Zebur'u görmek, ölü üzerine ağlamaya, tövbe ve Allah korkusuna, ibadete, kalpleri birleştirmeye, doğru olmayan garip haberleri işitmeye ve okumaya işarettir.
Davud Aleyhisselama indirilen Zebur u görmek Allah korkusuna, zikir ve dini  musikiye düşkün olmaya, garip haberler işitmeye, okuma zevkine ve hitabet sanatına vakıf olmaya delalet eder.
Rüyada Zebur görmek, genellikle hayra yorumlanır. Zebur okuduğunu gören, güzel ve hayırlı bir is görür. Abdulgani Nablusi ye göre, Davut aleyhisselamın Zebur unu rüyada görmek, yalvarıp ağlamaya, tövbeye, ibadete, eğlenceden zevk duymaya, eğri büğrü ve garip haberler duymaya, okuyup konuşmaktan hisse almaya delalet eder. Salimi ye göre; dört mukaddes kitaptan biri olan Zebur u görmek, Allah in (C.C) emirlerine her zaman boyun eğerek yerine getirdiğinize, bu yüzden daima gerek Allah nazarında gerek halkın gözünde iyi bir insan olarak tanınıp kabul edildiğinize işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Davut (A.S.) a nazil olan Zebur u görmek, ölü üzerine ağlamaya, tövbe ve Allah korkusuna, ibadete, kalpleri birleştirmeye, doğru olmayan garip haberleri işitmeye ve okumaya işarettir.


Diyanet: Rüyada Zebur görülmesi veya okunması; İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Davud Peygamberin Zebur’unu görmesi; o kimsenin Allah'a yalvaracağına, günahlarına ağlayarak tevbe edeceğine, ibadetlerine önem vereceğine, eğlenceden zevk alacağına ve okuyup konuşmaktan hisse alacağına işaret eder. Sâlimî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Zebur'u görmesi; o kimsenin Allah'ın emirlerine her zaman boyun eğdiğine, insanın nazarında makbul bir kimse olarak tanındığına işaretle tabir olunur.

Nablusi: Rüyada Davut (A.S.) 'a nazil olan Zebur'u görmek, ölü üzerine ağlamaya, tövbe ve Allah korkusuna, ibadete, kalpleri birleştirmeye, neşe verici ney, düdük v.s. gibi şeylerden zevk almaya, doğru olmayan garip haberleri işitmeye ve okumaya, ya da hitabete nail olmaya delalet eder.

Seyyid Süleyman: Davut (A.S.)a gönderilen Zebur'u görmek; hayırla tabir olunur. Zebur'u bakarak okuduğunu gören, güzel fiillerde bulunur. Zebur'u ezberden okuyan, nifaka düşer ve riyakar davranır. Dinden uzaklaşır. İmanı zedelenir.
Abdulgani demiştir ki: Bu rüya; tevazu içinde yalvarmaya, ağlamaya, tövbeye, korkuya, ibadete, gönülleri birleştirmeye, çalgı aletlerinden zevk almaya, eğri büğrü, garip haberler duymaya, kıraat (okumak) ve hitabetten hissedar olmaya işaret eder.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder